Sunday, May 29, 2011

BERJALAN DI PUTRAJAYA

HYE!!! Assalamualaikum.....haha. bersemangat betul aku rini. Mana tak nya, hari nie aku dapat kluar jalan2 gan adik2 aku...kami berjalan di putrajaya, motif sebenar nak pergi JOM HEBOH, tapi tak sangka la ade tiga karnival kat sana...kami berjalan dari masjid putrajaya sampai kat JPN. Ya Allah PANASnyer...tuhan jer tau...burn muka aku rini. haha...tp xkesah la, janji KAMI ENJOY!!

Banyak gambr yang kami amik, yang xkami sangka...kat putrajaya tu ade pameran tentera, polis, bomba etc...bnyk pameran, sempat bergambr gan kereta2 kebal kat sana and pose dengan senjata2 tentera. Jangan riso, xde peluru pon dalam senjata tu....

bergambar dengan kete kebal askar...
mereke nie la yang sanggup teman aku berjalam...


Kami gerak dari pukul 11pgi sampai kol 3ptg. hahaha....perjalanan kami mmg memenatkan....tp seronok. wink~ wink~ aku ingat nntik nak g lagi. Motif aku sbb nak tgok pemandangan kat PUTRAJAYA LAGI!!! aku suke la gi sana..sbbnyer kat sana banyk tasik... aku suke tgok tasik untuk tenangkan fikiran...lalala~~

Saturday, May 28, 2011

MENGANGGUR

Hye kepada pembaca....wah..bru hari nie dapat update my blog. Nak tau kenapa?? (klo xnak tau sudah, saya still nak bg tau gak) haha
  1. Kebuntuan Idea..
  2. Tension
  3. Sibuk mencari kerja baru & interview
  4. Tak bersemangat..haha
Perkara2 di atas tu la sbb2 kenapa mls sangt nak update blog...WAH!!! aku mmg tension sbb cari kerja yang baru....susah betul nak dapat kerja skrg nie...kenapa la org len skali interview jer trus dapat. mungkin sbb dah rezeki diaorg kot...yang aku nie pulak ssh betul rezeki nak masuk..mana taknyer...pas solat subuh trus sambung tdor, mungkin itu la sbb rezeki liat nak masuk tu...hahaha.. ape2 pon, aku akan cuba untuk cari kerja. bosan kot dok umah asyik hadap tembok...hahaha...wish me luck k.. =)




Friday, May 27, 2011

TAK DE IDEA....

ASSALAMUALAIKUM......
wah..lama dah x update blog......
maaf la saya kebuntuan idea & rase x bersemangt untuk update blog nie...
skrg nie pun tgh kebuntuan.....
ARRGGHh!!!! kepala otak tension!!

bye~~ sampai sini jer la....

Sunday, May 8, 2011

WAKTU KECIL

hye pembaca blog miss vanylla...
nak tgok tak gambar saya waktu kecik2...haha...
xtau la npe tetibe nak bercerita waktu saya kecik2....


haha..nie la saya waktu saya kecik....comel x??? (perasan la pulak)
nie gambar pose je sebenarnyer....bukan mengaji betul2 pon....saya pakai bantal dlu waktu ngaji...
sbb dlu xde raihan..maklumla dulu kan raihan kan mahal.....

xtaw la..npe ari nie tetiber nak citer sal kecik2...
tetibe rase windu lak nak jd budak kecik balik...bersih tanpa dosa...hehehe
cewah~~

k la...xtaw la nak citer sal ape lagi..
saja jer nak tunjuk gambr time kecik....
klo nak tau nie la saya waktu kecik2....haha =)

Monday, May 2, 2011

SEMUA TENTANG 4


hari nie nak bercerita SEMUA TENTANG 4...dan saya berterima kasih kepada cik ena kerana telah tag saya =) wee~~~
(for more info please CLICK HERE)

1. 4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF

*suke bercakap dan juga membebel (hanya kepada certain person ONLY)
*suke memasak
*suke membaca xspecially about motivation
*suke berjalan-jalan

2. 4 NAMA MANJA KAMU

*gus
*mimie (nama paling manja haha)
*gusmie (nama pggilan waktu sekolah)
*mieya (nama waktu kecik)

3. 4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI NI

*kemas rumah
*kemas bilik sendiri
*tolong mak berniaga
*cuci pinggan

4. 4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI

*nak sangt g umah atuk gan nenek kat indonesia (teringin sangat)
*nak pergi mekah
*nak pergi pulau jeju kat korea
*"pantai" teringin nak g pantai...sbb nak tgok laut

5. 4 BENDA WAJIB BAWA KELUAR

* of course my purse 
* bag..tp bukan bag plastic (janji ade tempat untk letak brg)
* buku kesayanganku
* pen

6. 4 PERKARA TERAKHIR YANG KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST

* buka FB mcm biasa
* google benda jap
* baca blog cik ena yang baru update
* baca blog kawan cik ena untuk tau lebih lanjut about this contest

7. 4 ORANG YANG KAMU PALING SAYANG DI DUNIA

* Yang pasti KELUARGA KU
* Sahabat-sahabat ku 
* my kenalan
* saudara2 ku...=)

8. 4 JENIS RAGAM YANG KAMU PERNAH JUMPA HARI INI

* suke like status kat fb
* org cakp lain dia jawab lain
* pelupa
* klo cakap tu nak menang jer

9. 4 MISI YANG KAMU MESTI CAPAI TAHUN NI

* nak buat pembayaran PTPTN
* nak amik ujian untuk jd agent takaful
* nak belajar masakan yang terbaru
* nak settle kan masalh kwsp n socso

10. 4 HABIT BURUK KAMU

*1 masa tu pernah tdo jer memanjang..sebab terlalu tension
*kadang2 tu menjadi terlalu lurus bendol
*suke buang sampah merata2...terutama di tepi jalan 
* menghadap my leppy sampai xingat nak makan atau tido

11. 4 PERKARA YANG KAMU FOBIA

* cicak
* anjing
* katak
* tikus

12. 4 PERKARA ANDA JOIN CONTEST INI

* Cik ena tag saya..weee~~~ =)
* xde bnda yang nak di buat.
* mcm seronok jer tgok iklan dia.
* nak mencuba

saya tag :.:


SELAMAT HARI PEKERJA

salam sejahtera.......
dah pukul 12 lebih..mknanyer skunk nie dah masuk 2 mei la kan??? erm~~~
SELAMAT HARI PEKERJA
(sory lambt wish)
nie first time aku sambut hari pekerja.....
1 mei nie...just g umah mmber jer, itu pon amik movie.....
nak kluar...dwet xmasyuk g....hehehe. by the way..its oke lorh.....
klo gaji..maybe dah abis buat belanja..hahaha 

oke la....sampai sini jer la...dah kebuntuan idea...xtau nak tulis ape dah....